Unge Mennesker er Splittede Når det Kommer til Dating

De unge mennesker har det nemmere end nogen som helst generationer før dem, når det kommer til at møde andre mennesker. Man er ikke længere nødt til at kigge rundt i sin udvidede vennekreds efter potentielle dates, eller skulle forvilde sig ud på den ene natklub efter den anden i jagten på kærligheden. I dag kan man bare finde mobiltelefonen frem, åbne en app eller to, og så finde en masse potentielle kandidater til den næste date. Det er da en fantastisk udvikling, er det ikke?

Men det skaber faktisk en del fortvivlelse blandt de unge mennesker. Det sætter nemlig deres værdier op imod hinanden, og skaber intern splid.

De unge er nemlig vokset op i et samfund, der endelig har sat fokus på det hele menneske. Vi lærer at personlighed er langt vigtigere i et andet menneske, end bare deres udseende. Selvfølgeligt er vi ikke selv i kontrol over, hvad vi finder attraktivt på overfladen. Men vi kan aktivt gøre noget for, at grave dybere ned, og have en forståelse for, hvad vi leder efter i et andet menneskes personlighed.

Så vi er blevet mere holistiske i det, vi søger hos en partner. Men når man så kigger på de værktøjer de unge har til rådighed, når det kommer til at finde sådan en partner, så er problemet tydeligt. En mobiltelefon har ret begrænset skærm-plads, og der er ingen der har lyst til at læse halve noveller om hundredvis af folks personligheder. Så dating apps er typisk skåret ned til lige præcis at fokusere på det overfladiske. Man vælger til og fra baseret på en række nøje udvalgte billeder, og måske en enkelt linje eller to der er nøje formuleret for at være så generelt attraktiv som muligt.

Så det er klart, at de unge føler sig splittede. De har dels nogle værdier der gør, at de ønsker at finde en partner, de virkeligt klikker med på et dybere plan. Men den eneste måde de kan gøre sig forhåbninger om at møde sådan en person er, ved først at bruge værktøjer der udelukkende er centrerede omkring det overfladiske.

Det ser dog ud som om, at markedet for dating apps i dag er ved at følge med udviklingen. Der er begyndt at komme fokus på simple spørgsmål, som siger meget om en person. Når man skriver sig op på en moderne dating app kan man blive mødt af spørgsmål som ”Ved du hvordan man håndterer reparation af stenslag?” eller ”Hvilket TV program så du mest som barn?”. Ikke bare giver de os et unikt indblik ind i hvem den anden person er: det åbner også op for nogle interessante samtale-emner man kan bringe på banen på den første date. Det er forhåbentligt en udvikling der kan bringe balancen tilbage i de unge mennesker dating-liv.