Luksuriøse Autocampere er Fremtiden for Danske Ferier

Jeg er af den helt klare overbevisning, at danskernes foretrukne måde at holde ferie på vil ændre sig over de næste par år, og ende ud i udbredt brug af luksuriøse autocampere. Denne overbevisning tager afsæt i danskernes ferievaner de seneste år, og den måde som arbejdsmarkedet har forandret sig på. Jeg ser det også i mit eget liv: storby-ferier er ikke længere noget jeg kunne drømme om at tage på. Det lyder for stressende. Jeg har behov for at komme ud i naturen, og lidt væk fra det hurtige liv. Men jeg kan heller ikke lige overskue at skulle ud på en overlevelsestur eller skulle sidde og riste snobrød for at få noget mad at spise. Det der er behov for, i det moderne liv, er luksuriøs camping: og det er noget, der efterhånden er blevet en reel mulighed takket være produkter som Mercedes Marco Polo. Producenterne har fået øjnene op for behovet, udbuddet er stigende, og jeg er helt sikker på at efterspørgslen på luksuriøse autocampere vil stige helt vildt i den nærmeste fremtid.

Der er ikke noget tvivl i mit sind om, at autocampere er vejen frem for det moderne menneske. Men ikke den gammeldags autocamper: det grimme monstrum der ligner at det er blevet smeltet sammen med en bil ved et uheld. Nej, det æstetiske er også vigtigt for vores oplevelse af afslapning og komfort. Det er svært at slappe af, hvis alt omkring én er grimt eller bare kedeligt. Vi har det bedre når vi er omgivet af noget smukt og tiltalende. De seneste år har vi set flere og flere danskere søge væk fra byerne for at holde ferie. Deres hverdag foregår på stressende vis: de kører til og fra arbejde i kaotisk trafik, løser mentalt krævende opgaver hele dagen, og bliver konstant udsat for nye og krævende udfordringer. Der er ikke plads til at slappe af i hverdagen: så når det endelig bliver weekend eller ferie, så er der altså noget, der skal indhentes. Det er derfor en storbyferie ikke er særligt tiltalende: selvom man ikke skal arbejde i den periode, så er det bare ikke en specielt effektiv måde at slappe af på. En ferie i en storby inkluderer stadig trafikpropper, larm og dårlig luft. Man vil være konstant omgivet af mennesker og ting der prøver at fange ens opmærksomhed. Det ville måske være fint nok – eller ligefrem en velkommen ting – hvis vores hverdag var lidt mere afslappet. Men i det moderne arbejdsliv har vi virkeligt brug for at koble fra, når vi endelig får muligheden.

Perfekt afslapning kræver stilhed, forudsigelighed og komfort. Hvor finder man alle tre ting nu om dage? Stilheden kan findes på en campingplads: man kommer langt væk fra alting, og er omgivet af natur. Forudsigeligheden får man ved selv at kontrollere det man bor i. Med en autocamper slipper man for de uheldige overraskelser der kan være i et tilfældigt sommerhus eller en feriebolig. Og komforten får man ved at køre i en Marco Polo fra Mercedes.