Derfor Elsker Danskerne Biler fra Volvo

Vi har mange forskellige biler kørende rundt på de danske veje, men hvis man kigger godt efter, vil man opdage noget interessant: der står volvo på rigtigt mange af dem. Det er skam ikke helt tilfældigt, at så mange kører rundt i en Volvo: vi danskere elsker bare det bilmærke. Det har vi skam også rigtig gode grunde til, og det er disse grunde vi vil gennemgå her i dag.

Den første grund til, at Volvo er så ekstremt populær blandt danskerne er, at de har udvist en reel interesse for andres velvære. Når man vokser op i et velfærdssamfund som Danmark, så lærer man hurtigt, at vi skal hjælpe hinanden. Der er ikke noget flot i bare at vrage frem, og prøve at gøre sig selv rig på andre bekostning: det går imod de danske værdier. Mange virksomheder har det med at være egoistiske og kun tænke på at øge deres fortjeneste, og det gælder også bilproducenterne. Men Volvo har gang på gang vist, at de er mere end bare en pengemaskine. Beviset finder du ude i din bil lige nu, uanset om det er en Volvo eller et andet mærke. Tag et kig på sikkerhedsselen: den går både over skulderen og over hoften, ikke sandt? Det design er faktisk noget, som Volvo opfandt tilbage i 1955. Det var en revolutionerende opfindelse, fordi den viste sig at være langt mere sikker, end andre typer sikkerhedssele. Det fik Volvo til at indføre den moderne sikkerhedssele i alle deres biler fra år 1959, så alle Volvo-ejere kunne sikres så godt som muligt. Men de stoppede ikke der: de gik et skridt videre. Da de indså hvor stor en forskel den moderne sikkerhedssele gjorde for bilisternes sikkerhed valgte de at frigøre patentet på sikkerhedsselen, og dermed gøre det muligt for alle bilproducenter at benytte den i deres egne biler – kvit og frit! De krævede ikke en krone af de andre producenter, og gjorde det altså ikke med profit for øje. De opfandt noget, der kunne redde menneskeliv, og gjorde det eneste rigtige: gav opfindelsen gratis væk, så den kunne være til mest mulig gavn. Det er noget os danskere kan stå bag!

Siden da har Volvo fortsat deres fokus på, at skabe biler hvor sikkerheden er i top. Det er igen noget, som vi danskere ser som en enorm fordel, i forhold til andre bilmærker. Vi er nemlig et ganske pragmatisk folk: for os er biler først og fremmest transportmidler. Deres opgave er at bringe os trygt og sikkert fra det ene sted til det andet. Den opgave opfylder Volvo til punkt og prikke, og de lægger alle kræfter i at gøre det. Andre producenter forsøger at appellere til folks ego eller grådighed: de fylder bilerne med smart, men unødvendig, teknologi og bruger ufatteligt mange ressourcer på at få bilen til at skille sig ud på vejen, så ejeren kan føle sig som noget særligt. Det er ikke noget vi går op i her i landet, og derfor er Volvo det oplagte valg i Danmark.