Bedste forhandlings tips når du køber en brugt bil

At være god til at forhandle, behøver ikke at være svært. Før eller siden bliver alle nødt til at forhandle, hvis man ønsker at gøre et godt køb.

Når du prøver at forhandle med en brugtvognssælger, bør du vide at de allerede er meget erfarne i denne kunst. Du skal vide hvordan du håndterer deres bilsnak, for at få succes.

Da du nu ved hvordan du skal beregne dit tilbud og allerede ved hvor meget forhandleren har betalt for bilen, bør du få papirerne fra en ven der for nylig har købt en bil, så du kan gøre dig bekendt med hvad der står i papirerne. De er generelt alle sammen ens. 

Hvis du har fulgt de ovenfor nævnte tips, er du også forhåndsgodkendt til et lån. Nøglen er at være inde og ude af forhandleren så hurtigt som muligt, for sælgeren vil helt sikkert finde flere smuthuller for at hæve prisen hvis du bliver for længe.

Her er nogle få tips til en succesrig forhandling.

Vær positiv og selvsikker

Lad være med at tale ned til sælgeren

Mød op forberedt og parat til at modgå alt hvad der kan komme på tale

Medbring annoncer fra andre forhandlere, som et ekstra våben

Financier dit lån før du ankommer til forhandleren, for at undgå at betale ekstragebyrer

Tag en ven med som ekstra støtte

Noget som du skal passe på over for hos sælgere, er det lille trick som du højst sandsynligt vil komme ud for, er at de vil prøve at skubbe på eller skynde på dig for at beslutte dig for at købe.

Husk, at de prøver at få dig til at betale mere, mens du prøver at forhandle dig til at betale mindre. Her er nogle af de ting du kan forvente at høre.

1. Disse biler bliver solgt hurtigt. Den er sikkert ikke til rådighed til samme pris i morgen. (Du kan true med at gå og de vil højst sandsynligt slappe af og prøve ændre deres strategi).

2. Dette tilbud gælder kun i dag. Hvis du kommer tilbage i morgen, kan jeg ikke garantere at jeg kan give dig det samme tilbud.

  1. 3. Jeg er en ærlig mand. Se hvor mange biler jeg har solgt i denne weekend ( det er nu han vil vise dig en liste over alle de biler han har solgt. Hvis han gør, så sig til ham, at han ikke har brug for dine penge).

4. Jeg hader at skulle sige det, men jeg har et andet tilbud på bordet fra en mand, der er villig til at betale mere end jeg forlanger. Jeg venter kun på at få papirarbejdet tilbage. (Sig til ham, at hvis han har lovet bilen til en anden, så vil du ikke træde nogen over tæerne og at du så hellere må gå igen).

5. For at dække de generelle omkostninger, har vi betalt 100.000 kr. for denne bil. (Bare check dit papirarbejde i din mappe og bevis at de tager fejl).

6. Brug en hjemmeside som Autouncle.dk for at sikre at du ikke betaler for meget for bilen. Her kan du få vurderet om bilen har den rette pris.